Visie op Schenkeldijk

Sportpark Schenkeldijk is vooral in het nieuws om de nieuwbouw van het complex voor de zogenaamde ‘Paraplu’: voetbalvereniging Dubbeldam, tafeltennisvereniging Dordrecht en korfbalvereniging Movado. Vanuit het thema ‘Multifunctionele sportparken’ kijkt de sportraad ook naar een bredere aanpak voor dit sportpak.

Onlangs maakte een delegatie van de sportraad een ronde op het park om te inventariseren wat de kansen en mogelijkheden zijn. Denk daarbij aan ongeorganiseerd sporten, het benutten van (leegstaande) sportvelden en het aanpassen van het sportpark om de mogelijkheden optimaal te benutten. Eén van de ideeën is om een openbaar middenterrein te creëren waar iedereen vrij is om op eigen houtje te sporten.

De sportraad zet hoog in op een beter en breder gebruik van de sportparken in Dordrecht en maakt zich hier hard voor. Eerder vond al een werkbezoek aan een multifunctioneel sportpark in Maastricht plaats en daarnaast is de sportraad voornemens om sportpark Reeweg als voorbeeld te gaan laten gelden.

Foto: Thymen Stolk

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Sportraad!